5 tips til hvordan du velger den rette eiendomsmegleren

Publisert Eiendomsmeglerguiden.no on

Selge bolig? Da har du en del oppgaver og utfordringer foran deg der det er godt å samarbeide med en dyktig fagperson.

Når man skal finne den gode eiendomsmegleren kan det være gull verdt med en megler som er ekspert på akkurat ditt område. Men det er også andre faktorer som spiller inn. Her er 5 tips til hvordan du finner den rette eiendomsmegleren for deg.

1. Kjenner du noen som kan anbefale en megler?

Kjenner du noen som nylig har kjøpt eller solgt bolig i nærområdet? Ta en telefon og spør om deres erfaringer. Kanskje har de selv vurdert flere meglere, og kan gi deg noen verdifulle pekepinner. Men vær oppmerksom på at dine bekjente kan ha truffet på en megler på en dårlig dag — gi de likevel en sjanse. Noen ganger har dine bekjente en fantastisk megler å anbefale, og kan gjøre valget veldig enkelt for deg.

2. Bruk Eiendomsmeglerguiden.no

Se på topplisten for Oslo på Eiendomsmeglerguiden.no, og les vurderingene som de ulike meglerne har fått. Her får du nyttige kommentarer med erfaringer som kan være gull verdt. Du kan også kontakte flere av referansene og stille akkurat de spørsmålene du lurer på.

3. Lag en liste og be om flere tilbud

Når du har funnet en liten liste med potensielle meglere er det tid for å innhente tilbud fra hver enkelt på listen din. Som regel innebærer det et kort besøk der megleren ser på boligen, og kommer med en antydning om prisnivå. For å kunne sammenligne pristilbudene fra hver megler er det viktig at du forstår fordelingen av utgiftene. Ikke vær redd for å stille spørsmål, som for eksempel: «Trenger jeg virkelig denne markedspakken, eller holder det med den som er litt billigere.» Vent med å signere avtale til du har sammenlignet alle meglerene og pristilbudene.

4. Snu på argumentet

Meglerene vil presentere overbevisende argumenter for hvorfor du skal velge dem og ikke andre. Prøv å snu på argumentet, og se om det endrer bildet. Hvis megleren sier at «jeg solgte flest boliger i dette området i fjor» betyr det kanskje også at denne megleren brukte kortest tid på hver enkelt bolig som ble solgt. Alle medaljer har sin bakside.

5. Dobbelt så dyr kan faktisk lønne seg!

Noen ganger vil du oppleve at den ene megleren er dobbelt så dyr som den andre. Selv om mange da vil hoppe på det billigste tilbudet, kan det være verdt å ta en ekstra runde. Tror du at den dyreste megleren kan oppnå høyere pris, så kan det faktisk lønne seg for deg også. Spør gjerne megleren hvor mye som skal til for at vedkommende likevel er det beste valget.

Les også: Hva som gjør Oslo spesiell for eiendomsmeglere.