Hva gjør Oslo spesiell for eiendomsmeglere?

Publisert Eiendomsmeglerguiden.no on

Den gode eiendomsmegleren er ekspert på akkurat ditt område. Oslo – på folkemunne gjerne kalt for Tigerstaden – er vår største by og landets hovedstad.

Byen Oslo er i tillegg et helt eget fylke, med nesten 630 000 innbyggere på et landområde som er 454 kvadratkilometer i utstrekning. Dette er Norges desidert største by, mer enn dobbelt så stor som Bergen, som kommer på andreplass med nesten 270 000 innbyggere.

Enda flere mennesker blir det når vi i tillegg til bykjernen går utenfor byens grenser og også tar med de ti kommunene som ligger tett opp mot Oslo (Bærum, Enebakk, Lunner, Lørenskog, Oppegård, Nesodden, Nittedal, Ringerike, Skedsmo og Ski). Sammen med Oslo kommune utgjør disse elleve kommunene regionen Stor-Oslo, med en samlet befolkning på 1,5 millioner mennesker.

Natur og omgivelser

Selv om folk bor tett, er det kort vei til naturen for Oslos innbyggere. Oslofjorden strekker seg helt inn i Bjørvika, med sitt nye operabygg, og gir muligheter for sjø- og skjærgårdsliv. Og Oslomarka med alle sine muligheter er bare en halvtime unna – eller kanskje bare noen minutter, for de som er heldige nok til å bo i kort distanse fra Marka. I tillegg har vi alle elvene som renner gjennom Oslo-gryta, slik som Akerselva. Faktisk er to tredeler av Oslos areal skog- og vannområde.

Arkitektur

For folk fra resten av landet er Oslo først og fremst byen som huser Det kongelige slott, Stortinget, Akershus festning, Vigelandsparken og mange flere nasjonale severdigheter. Her finnes mye historie og historiske bygninger, for byen Oslo har allerede rukket å feire sitt 1000-årsjubileum i år 2000.

Men byen har også andre ting å by på av spennende arkitektur. Nevnt allerede er operaen i Bjørvika, kåret til verdens beste kulturbygg i 2008. Nye Holmenkollen er også en arkitektonisk perle, og Tjuvholmen, Dansens Hus og Mortensrud kirke er alle verdt et besøk.

Å vandre rundt i Oslos gater kan også være en glede for den som er betatt av 60-tallets arkitektur. Du kan også komme over spennende funkis-bygg fra 30-tallet, med Villa Dammann som et klart høydepunkt.

Kjøpe bolig i Oslo?

Når man skal kjøpe ny bolig selv er gjerne ikke det arkitektoniske uttrykket stedet man begynner, det kommer senere i prosessen. For mange vil den rette stilarten være en bonus, eller tungen på vektskålen – den siste detaljen som avgjør at man faktisk legger inn et bud. Uansett hva som avgjør hvilken bolig man velger, er det et godt tips å aller først finne en god megler!


Se også: hvordan selge bolig i Oslo.