Spørsmål og svar

Hva er Eiendomsmeglerguiden.no?

Eiendomsmeglerguiden.no er en uavhengig guide til eiendomsmeglere. Konseptet er utviklet med støtte fra Innovasjon Norge. Eiendomsmeglere kan registrere sin profil, mens boligselgere/kjøpere kan vurdere sin opplevelse med sin eiendomsmegler. Les mer om oss her.

Hvordan rangeres eiendomsmeglerne?

Det er en rekke faktorer som brukes for å rangere eiendomsmeglerne. Viktige faktorer er antall vurderinger, antall referanser, antall stjerner i snitt, dato for vurderingene og om eiendomsmegleren har fylt ut sin profil. Ferske vurderinger teller mer enn gamle. På postnummersøk vil også antall boliger megleren har solgt på det postnummeret eller i nærheten av postnummeret være en faktor.

Kan jeg stole på vurderingene?

Alle vurderinger legges inn med fullt navn og annen kontaktinformasjon - også de som fremstår som anonyme på meglers profil. Alle vurderinger blir også manuelt kontrollert før de publiseres.

Hva er en referanse?

En referanse er en vurdering som er lagt inn der boligselgeren/kjøperen sier seg villig til å bli kontaktet som referanse. Du fyller da inn din kontaktinformasjon, og får tilsendt kontaktinformasjon til referansen.

Hvordan kontakter jeg en referanse?

Når du leser gjennom meglerens kundevurderinger, vil du se at noen av kundenavnene har en grønn knapp. Trykk på knappen, og du får opp et skjema hvor du fyller inn din kontaktinformasjon. Du vil da få en e-post med referansens kontaktinformasjon. Alle referansehenvendelser sjekkes manuelt av oss, og det kan derfor ta noe tid før du får e-posten med kontaktinformasjon.

Hvordan velge eiendomsmegler

Bruk tid på å lese tekstvurderingene til kunden, og ikke bare se på karaktersnittet. Meglere er like ulike som selgere, og ved å lese akkurat hva kunden har satt pris på, kan du danne deg et bilde av om du vil sette pris på det samme. Hvilke egenskaper ønsker du deg fra en megler som skal selge boligen din?

Deretter bør du kontakte flere meglere, og ta en prat med hver av dem, før du bestemmer deg for hvem du ønsker skal selge boligen din.

Hvordan kan jeg vurdere min eiendomsmegler?

For å legge inn en vurdering av eiendomsmegleren må du gå inn på meglerens profil. Denne finner du ved å søke i søkefeltet øverst på siden. På meglerens profil finner du en knapp som heter "Skriv en vurdering". Deretter får du fire enkle steg for å vurdere din eiendomsmegler.

Kan jeg vurdere en eiendomsmegler anonymt?

Du kan i vurderingsskjemaet velge at navnet ditt skal være skjult på nettsiden. Da vil overskriften på vurderingen kun inneholde om det var et salg eller kjøp, samt årstall for salget/kjøpet. Megleren du skriver vurdering av vil kunne få vite navnet på den som har lagt inn vurderingen.

Du må oppgi navn, e-post, adresse og dato for salget når du skriver vurderingen, selv om du ønsker navnet skjult på nettsiden.

Dersom du velger å skjule ditt navn og koble din Facebook-profil vil ikke ditt navn eller profilbilde vises ved vurderingen, men dine Facebook-venner vil kunne finne og identifisere din vurdering.

Hva kan jeg skrive i vurderingen?

Din vurdering skal være en hjelp for andre som leter etter eiendomsmegler. Hva skulle du gjerne likt å vite om din eiendomsmegler før du valgte han/henne? Les gjerne gjennom våre generelle retningslinjer for hva en tekstvurdering kan inneholde her.

Hvorfor skal jeg vurdere eiendomsmegleren min?

Din vurdering skal være til hjelp for andre som leter etter en eiendomsmegler. Det skal være trygt å selge bolig.

Hvem kan skrive vurdering?

Alle boligselgere og boligkjøpere kan skrive en vurdering på megleren for det aktuelle salget/kjøpet.

Hva innebærer det å være referanse?

Som referanse vil du kunne kontaktes av andre som ønsker mer informasjon om din erfaring med denne megleren. Alle slike henvendelser kontrolleres manuelt før din kontaktinformasjon utleveres, og du kan senere melde deg av dersom du ønsker det.

Kan jeg ha skjult navn på min vurdering, og likevel være referanse?

Ja, men husk at du da sier deg villig til at vi gir kontaktinformasjonen din til potensielle boligselgere som ønsker å kontakte deg for å høre om dine erfaringer med megleren.

Hvordan kan jeg endre min profil?

Ved å registrere deg gratis på Eiendomsmeglerguiden.no får du tilgang til å redigere din profil. Søk opp navnet ditt i søkefeltet, for å finne din profil. Finner du ikke navnet ditt, kan du skrive det inn selv, og trykke på “Registrer deg”

Jeg finner ikke min profil?

Ta kontakt dersom du ikke finner din profil.

Hva koster det å registrere seg på Eiendomsmeglerguiden.no?

Det er helt gratis å registrere og bruke din profil på Eiendomsmeglerguiden.no

Min profil finnes selv om jeg ikke er registrert?

Eiendomsmeglerguiden.no har som mål å ha alle eiendomsmelgere i systemet. Oppføringene inneholder generell informasjon om eiendomsmegleren. For å endre informasjonen, blant annet legge til bilde og beskrivelse, må eiendomsmegleren registrere seg.

Hvordan oppnår jeg anbefaling?

Kriteriene for å oppnå anbefaling ("Anbefalt av Eiendomsmeglerguiden.no" og PDF) er nå minst 5 vurderinger, der minst to av disse er referanser. Videre må du ha lagt inn bilde på din profil, beskrivelse og CV. Nede i høyre hjørne av din innloggede profil vil du se en prosentsats på hvor mye du mangler på å bli anbefalt.