Boligjakt på tippeligalønn

Tekst: Bård Kristian Bøe

Hødds cupfinaleeventyr i fjor har åpnet veien til 
tippeligaspill for Sivert Heltne Nilsen. Men først skal han 
på boligjakt i hovedstaden.

I november var Sivert Heltne Nilsen en av cupfinaleheltene som kunne heve konge­ pokalen på Ullevaal. I tillegg til storspill på Hødds midbane satte Sivert inn en av de avgjørende straffene da finalen til slutt måt­te avgjøres fra ellevemetersmerket.

En av de som var imponert over det han så, var Kjetil Rekdal. I sommer sørget Våle­renga­treneren for å sikre seg signaturen til 21­-åringen. Sivert Heltne Nilsen blir Våle­rengaspiller fra 1. Januar. Dermed må Sivert på boligjakt denne høsten.

Visninger

– På grunn av fotballsesongen kan jeg ikke begynne å gå på visninger før i november, sier Sivert Heltne Nilsen til Meglerbladet. Han ser mot toppleilighetene på Tjuv­holmen i Oslo og slipper ut et lite sukk. – Det hadde vært noe å bo der, men der er det nok en sinnsyk kvadratmeterpris.

Som førstegangskjøper er han litt bekymret for det hete boligmarkedet i hovedstaden. – Det er veldig dyrt. Jeg er jo ikke ute et­ter å kjøpe hva som helst. Som sunnmøring liker jeg ikke å kaste bort penger på et dårlig kjøp, sier han.

Nå leter han på finn.no i håp om å finne drømmeboligen. – Jeg er nysgjerrig av natur, og sitter ofte lenge på finn for å se hva som er av leilig­heter

Ønsker hjelp

Sunnmøringen ser det som nødvendig å skaffe hjelp av en megler. – Jeg håper å få god assistanse av en megler som kan hjelpe meg å finne en passende bolig.

– Hva er god hjelp? – Det vil si en megler som er ærlig og under­ søker aktuelle leiligheter. Jeg kommer jo til å lete selv også. Og da ønsker jeg at megleren jeg kommer i kontakt med kan gi meg gode og ærlige tilbakemeldinger, svarer han.

Plasseringen av leiligheten er viktig for Nil­sen. Fordi han skal spille for Vålerenga, er han interessert i en leilighet der han slipper å reise gjennom hele byen til trening.

– Forholdene må ligge til rette for at jeg kan utvikle meg som fotballspiller. Fotball er med i alle mine avgjørelser. En leilighet i nærheten av Valhall Arena hadde vært topp, sier han.

Engelsk fotball

Det tøffe boligmarkedet i Oslo var ikke noe hinder når Nilsen fikk spørsmålet om å spille toppfotball for Vålerenga. – Det var flere klubber inne i bildet. Men da Vålerenga ble interessert, var det et enkelt valg. Det er det nærmeste vi kommer engelsk fot­ ball i Norge. Bare se på tilskuerne, supporterne. Den klubben har sjel, skryter sunnmøringen.

– Dette har jeg jobbet hele livet for. Det er guttedrømmen som går i oppfyllelse. Nå er jeg bare ute etter at for­ holdene må ligge godt til rette for at jeg kan nå nye mål, sier han.

– Hvis det er noen som har en fantastisk leilighet til en god pris, er det bare å ta kon­takt, sier Sivert Heltne Nilsen.

Artikkelen stod skrevet i Meglerbladet Nr. 1 - 2013